Skip to main content Skip to search

Renato Zanardi

Renato Zanardi

Renato Zanardi is de oprichter van de Spanje-afdeling van het notariskantoor Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen, waarvan hij tevens partner/mede-eigenaar is. Hij is zich 11 jaar geleden gaan toeleggen op het adviseren van Nederlanders in Spanje op het gebied van testamenten, erfrecht, erfbelastingrecht en (fiscale) nalatenschapsplanning (‘estateplanning’) en nalatenschapsafwikkeling. Hak & Rein Vos is lid van Netwerknotarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die constant leren van elkaar en aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen.

Inmiddels is Renato een belangrijk deel van het jaar te vinden op de Spaanse vestiging aan de Costa Blanca (Albir, nabij Benidorm), alwaar hij besprekingen heeft met zijn Nederlandse cliënten.

Daarnaast schrijft hij samen met zijn collega-notaris Judy Tromp maandelijks columns over de genoemde onderwerpen in Nederlandstalige bladen aan de Costa’s, zoals de ‘HALLO’ (Costa Blanca), en de ‘KOSTA’ (Costa del Sol’), en geeft hij lezingen in Spanje en Nederland. Daarbij komen ook aanverwante onderwerpen als ‘levenstestamenten’, schenkingsrecht en de overdracht van Spaans onroerend goed van ouders op kinderen aan de orde.

Op Spaans grondgebied helpt hij het Spaans/Nederlandse advocatenkantoor Lex Foris International Law met (Nederlandse) notariaat gerelateerde dienstverlening. Dit gebeurt mede met behulp van het gespecialiseerde personeel van de vestiging van Hak & Rein Vos aan de Costa Blanca, en met behoud van onhankelijkheid. Doelstelling: het zo soepel mogelijk laten verlopen van de og-transacties van de Nederlandse cliënten van Lex Foris in Spanje, zie ook https://zekerenvastgoedinspanje.nl/.

Onder laatstgenoemd ‘label’ worden Nederlandse en Vlaamse cliënten door Lex Foris begeleid en geadviseerd bij alle onroerend goed gerelateerde transacties aan de Costa Blanca, maar ook elders in Spanje.